Foto: Tale Hendnes

Dansens Hus Oslo Koreografilaboratoriet 2020

Multi-bill

dis_funcI dis-func som dykker de inn i personlige opplevelser av å ikke kunne uttrykke noe. Sammen med utøverne utforsker Carl Joseph Aquilizan kvaliteter som oppstår når vi stenger noe inne og som han gjennom egen erfaring opplever som dysfunksjonelt.

dis_func ble vist på Mind The Gap 2019. 
Medvirkende:
Carl Joseph Santos Aquilizan, Koreograf, Danser
Maria Kristina Klungnes Berg, Danser
Anders Engebretsen, Danser
Marit Landfald Meløe, Danser
Stine Solvang, Danser
Rasmus Tirronen, Danser
Kristian Vindenes, Danser

Danseskrivesolo

Karen Eide Bøen (f.1986) bor og arbeider i Bergen og vil i stykket Danseskrivesolo ta utgangspunkt i egne «100 spørsmål om å jobbe bærekraftig som scenekunstner» og det “å være en kunstner i en liten by i utkanten av utkanten av Europa”. Gjennom dette arbeidet vil hun utforske selv-posisjonering og det lokale blikket dypere.Medvirkende:
Karen Eide Bøen, Koreograf, Danser

Alma

Jens Trinidad (f.1987) bor og jobber i Oslo. Han vil sammen med danser Hugo Marmelada kroppsliggjøre musikkens hjerte og sjel i forestillingen Alma. Gjennom allsidig bakgrunn fra hip-hop og lang erfaring med samtidsdans vil de se nærmere på musikkens påvirkning på deres og publikums kropp.


Medvirkende:
Jens Jeffry Trinidad, Koreograf, Danser
Hugo Marmelada, Danser

Me, Myself and I

Foto: Chollada Phinitduang‎

Chollada Phinitduang (f.1990) er født i Thailand. Hun vokste opp i Norge og er nå bosatt i Oslo. Hun vil presentere et stykke sammen med dansekunstner Elise Austad. Med inspirasjon fra store artister som Beyoncé og Billie Holidays interaksjon med begrepet “Me, Myself and I” og ulike kulturers forskjellige holdninger til jeg-et og vi-et, går utøverne inn i et univers med mange både pop-kulturelle, historiske og sosiologiske referanser til “ The ego”.


Medvirkende:
Chollada Phinitduang, Koreograf, Medskapende utøver
Elise Austad, Medskapende utøver
Simen Korsmo Robertsen, Komponist
Elise Tunstrøm, Dramaturg

Somewhat Deconstructed

Jonas Øren (f.1988) er fra Høyanger, men bor og jobber i Oslo. Han har bakgrunn fra klassisk ballett og vil i prosjektet undersøke hva det vil si å portrettere seg selv som en Forsythe danser, gjennom en dekonstruksjon av verket In the middle somewhat elevated av William Forsythe. Selvportrettering i dagens samfunn er noe av det Øren vil gjøre et dypdykk i i denne forestillingen.


Medvirkende:
Jonas Øren, Konsept, Danser


Koreografilaboratoriet er en gylden mulighet til å stifte bekjentskap med noen av de yngre dansekunstnere i Norge. En jury har valgt ut fem koreografer er ut fra innkomne søknader som får presentere sine arbeider 30. april til 5. mai.

DatoTidStedBilletter
30.04.20201900 Dansens Hus Oslo  AVLYST
02.05.20201700 Dansens Hus Oslo  AVLYST
03.05.20201900 Dansens Hus Oslo  AVLYST
04.05.20201900 Dansens Hus Oslo  AVLYST
05.05.20201900 Dansens Hus Oslo  AVLYST