dd18 logo m dato520

 

 

Dansens Dager-ambassadørene i Tabanka Dance Ensemble har laget en afrogenisk koreografi som er en blanding av afrikansk og karibisk dans. Ambassadørene ønsker å dele sin kjærlighet for dansen og de håper instruksjonsvideoen kan få afrikansk-estetisk dans ut til flere mennesker og skape entusiasme og glede.

Under Dansens Dager de siste årene har vi delt ut seks gratisøkter på Scenehuset til profesjonelle dansekunstnere mot at de åpne dørene til publikum (gratis), i hele eller deler av økten. Hva man gjør er opp til kunstnerne selv. Det kan være alt fra åpen prøve, workshops eller visninger. Send en mail til post@dansensdager.no og skriv noen få ord om deg/dere om dette er noe du ønsker å være med på. Når Dansens Dager nærmer seg vil vi trenge et bilde og litt tekst om hva dere skal vise til bruk i program, nettside og sosiale medier.

Bli med og feire Dansens Dager 2018 i Bergen. Dansere i alle aldre, disipliner og nivå samles fra hele regionen for å vise danseglede og utfolde seg kunstnerisk. Vi inntar byens ulike rom og hyller dansen, som den viktige kulturelle og sosiale og kunstneriske uttrykksformen den er.

Danseinformasjonen er glad for å kunne presentere Tabanka Dance Ensemble som ambassadør for Dansens Dager 2018, som går av stabelen 27. – 29. april. Tabanka er det eneste dansekompaniet i Norge som jobber innen sjangeren afrikansk-estetisk samtidsdans, og de har skapt hele 24 helaftens forestillinger og turnert i 21 land.

Tabanka Dance Ensemble er det eneste dansekompaniet i Norge som jobber innen sjangeren afrikansk-estetisk samtidsdans, og de har skapt hele 24 helaftens forestillinger og turnert i 21 land. Thomas "Talawa" Prestø har utviklet et egen teknikk, Talawateknikken, som de, til nå, har undervist i 41 land. Påsken 2018 drar de til Ecole des Sables i Senegal. Som ambassadør vil de dele sin kjærlighet for dansen og spre kunnskap om dansesjangeren. Kompaniet består av ni dansere og to aspiranter. Her kan dere se hvem de er.

Årets Dansens Dager-ambassadør 2018, Tabanka Dance Ensemble, har laget en appell til årets feiring. Les hele appellen her.