Foto: Chris Erlbeck

Silje Aker Johnsen Erik Dæhlin Her

En soloforestilling i grenselandet mellom samtidsopera og danseteater, der det nære og personlige møter det kollektive minnet.

Det velkjente øyeblikket som raskt fyller kroppen. Minnet om det jeg en gang drømte om. Et glimt som åpner et ukjent spor. Alt det som har forsvunnet. Minnet som skal fullføres. Minnet som gis et siste nådestøt.

En levende kropp er en huskende kropp. En huskende kropp er en levende kropp. Å minnes kan være en frigjørende handling hvor noe forvandles eller en forsoningsprosess mellom kroppen av i dag, kroppen av i går og det den kan bli.

Hva dukker opp når utøverkroppen leter seg frem i minner, tilstander og erfaringer, i møte med scenerommet og et publikum? Hva er mitt, hva er arvet, hva tilhører andre? Hva eksisterer i mellomrommet mellom personlige og kollektive minner?

Forestillingen er utviklet i et flettverksarbeid mellom Silje Aker Johnsen, sanger og danser, og Erik Dæhlin, komponist og regissør, samt tekstlig med forfatter Hanne Ramsdal. Øvrige medvirkende er dramaturg Oda Radoor, scenograf Mari Lotherington, lysdesigner Martin Myrvold og kostymedesigner Sarah Brinkmann.

Forestillingen er støttet av Kulturrådet, og skapt i forbindelse med Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen, KHiO.

Medvirkende:
Oda Radoor, Dramaturg
Silje Marie Aker Johnsen, Konsept, Koreograf, Danser, Sang
Erik Dæhlin, Regi, Komponist
Mari Lotherington, Scenografi
Martin Myrvold, Lysdesign
Hanne Ramsdal, Tekst
Sarah Brinkmann, KostymedesignDatoTidStedBilletter
14.02.20181930 Den Norske Opera & BallettDen Norske Opera & Ballett  21 42 21 21
15.02.20181830 Den Norske Opera & BallettDen Norske Opera & Ballett  21 42 21 21