Foto: Ingeborg Dugstad Sanders

Solveig Styve Holte Rannei Grenne Flakkande røynd

Flakkande røynd er et pågående kunstnerisk arbeid der Rannei Grenne og Solveig Styve Holte har utforsket den amerikanske koreografen Merce Cunningham sine teknikker og koreografiske prinsipper.

To kvinner gyver løs på en gammel død krok. De forandres, utmattes og tripletter seg inn i kunsthistoriens horisont. Ved et lett googlesøk kan de følge, lære og kritisk nærme seg en dans som ble skapt lenge før noen av dem ble født. De skaper glimtvise felleskap med hverandre og med historien. Hvordan få fortidige bevegelser og kunstneriske prinsipper til å skjelve, svette og utmattes? Sammen skaper de et organ som ikke strever etter perfeksjon, men der alt får være synlig og hvor detaljer, sømmer og sprekker er åpne og den menneskelige kroppslighet får være tilstede.

Med et felles utgangspunkt i samarbeidet og kunstnerskapene til Merce Cunningham, Robert Rauschenberg og John Cage har Grenne og Holte med hjelp av musikerne i Skrap og kostymer av HAiKw/, transformert materialer og arbeidsstrategier fra noen av århundrets mest innflytelsesrike kunstnere til sine egne kropper i sin egen samtids estetiske regimer.

Co-produksjon: DansiT, Weld, Black Box teater
Støttet av: DansiT, FFUK, Trondheim kommuneMedvirkende:
Rannei Grenne, Koreograf, Danser
Solveig Styve Holte, Koreograf, Danser
Anja Lauvdal, Musikk
Heida J. Mobeck, Musikk
Harald Lunde Helgesen, Kostymer
Ida Falck Øien, KostymerDatoTidStedBilletter
01.02.20191900 Galleri Golsa, Oslo  www.blackbox.no
02.02.20191900 Galleri Golsa, Oslo  www.blackbox.no
03.02.20191900 Galleri Golsa, Oslo  www.blackbox.no

Vis tidligere forestillinger