Foto: David Skauen

Frida Odden Brinkmann Ufroståegli

Sjongleringsballen Kugel ankommer et univers som er helt fremmed. Der møter Kugel ulike grupperinger av baller og klosser, men sliter med å finne sin plass. Den prøver forstå og gjøre seg forstått, men blir lei av å ikke kunne være seg selv. De andre er så annerledes! Noen er til og med ganske skumle. Er Kugel modig nok til finne seg venner selv om de ikke snakker samme språk? Finnes det andre måter å være sammen på? Og må universet egentlig være slik som det alltid har vært?

Språk er ikke bare et lingvistisk system men et sett med kulturelle og sosiale koder, vaner og rutiner som eksisterer i alle mulige miljøer. Ufroståegli er en forestilling om språkbarrierer, men helt uten ord. Ambisjonen er at forestillingen skal være inkluderende og tilgjengelig for alle, uavhengig av bakgrunn og språkferdigheter.

Frida Odden Brinkmann er sjonglør og sirkusartist. I denne soloforestillingen tar hun utgangspunkt i egne erfaringer fra da hun flyttet til Frankrike for å studere sirkus uten å kunne et ord fransk.

Støttet av: Norsk Kulturråd, Spenn, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Oslo Kommune Kulturetaten, Fredrikstad Kommune, Østfold Fylkeskommune.

Takk til: Akershus Teater og Østfold Kulturutvikling.Medvirkende:
Frida Odden Brinkmann, Ide, Utøver, Dramaturg
Berit Eik, Regi, Dramaturg
Torgunn Wold, Koreograf
Anthony Barratt, Komponist, Lyddesign
Katja Ebbel Frederiksen, Scenografi, Kostymer
Ivan Tomasevic Vucasovic, Lysdesign
Gøril Rostad, Rekvisitter


Vis tidligere forestillinger