PRODA, Rom for Dans og PRAXIS Oslo arrangerer ÅPENT ROM for 4. gang. Gratis bruk/deling av stort studio, treningsrom, møterom, kjøkken, stue og bad kl 0900 - 1700 man-fre. Tilbudet er for profesjonelle dansekunstnere og avgangsstudenter i dans.

Les mer

16. til 24. juni arrangeres SIB Dance Lab for niende gang på Hamar. Labben foregår på Teater Innlandet, Kunstbanken og rundt i Hamar by.

I dag ble det klart hvilke skuespillere og dansere som blir ansatt i Skuespiller – og danseralliansen (SKUDA) i 2018. Følgende dansere er nyansatt: Sudesh Adhana, Ingeleiv Berstad, Ane Evjen Gjøvåg, Ingrid Haakstad, Liv Hanne Haugen, Pernille Holden, Siri Jøntvedt, Mikkel Are Olsenlund, Andreas Roksvåg, Orfee Schuijt, Jens Jeffry Trinidad og Anette Lauenborg Waaler. SKUDA øker antallet ansatte fra 56 til 80 scenekunstnere.

Les mer

Fredag 1. juni kl 1700 inviterer Danseinformasjonen til en samtale i forlengelsen av #metoo hvor vi vil tematisere stereotype kjønnsroller og estetikk i dansekunsten. Hvordan iscenesettes kjønn og seksualitet i dansekunsten på norske scener? Er det et generasjonsskifte hvor man jobber mot et mer kjønnsnøytralt kunstuttrykk? Betrakter vi dansekunst med et annet blikk nå og har #metoo bidratt til en ytterligere bevisstgjøring rundt iscenesettelsen av kjønn? Dette er noen av spørsmålene som vi bli diskutert. Samtalen finner sted på Scenehuset i Oslo og vil være åpent og gratis for alle.

Scenekunstprodusentene Camilla Svingen og Hjørdis Steinsvik har arbeidet en tid med planleggingen å etablere et produsentkompani basert på det modellen av et Engelske produsentkompani. Frist: 1. juni

SV inviterer til frokostmøte den 7. juni fra kl 0900-1000 på Stortinget. SV skal lage kunstnerpakke og her kan du komme med innspill til hva den skal inneholde.

Stadig flere scenekunstnere i Norge spiller sine forestillinger internasjonalt. Samtidig sprer scenekunstkritikken seg fra tradisjonelle nyhetsmedier til nye publiseringsplattformer. Festspillene i Nord-Norge og Ravnedans inviterer scenekunstnere, skribenter og kritikere til foredrag og workshop om scenekunstkritikk i en globalisert verden den 29. juni og 9. juli.

Gratulerer til Dansens Hus som feirer 10 år i eget hus på Vulkan. Lørdag 28. april kl 2000 feires 10-årsdagen med fest og moro på Hovedscenen der Danseinformasjonens dansehistoriker Sigrid Øvreås Svendal vil ta publikum med på husets historiske forløp sammen med Charlott Utzig (De Naive), Julie Moviken (De Naive) og Louis Schou. Etterpå blir det fest og clubbing. Arrangementet er gratis og billetter kan hentes ut på dansenshus.com

Danseinformasjonen planlegger å gi ut et magasin om dansekunst tidlig vår 2019. Vi ønsker oss nå innspill om skribenter og tema. Hva vil du lese om? Hvilken artikkel savner du? Hvem har en god penn? Kanskje går du selv med en skribent i magen? Eller kanskje har du allerede skrevet en del?

På generalforsamlingen til Norske Dansekunstnere lørdag 21. april ble Kristine Karåla Øren valgt til ny forbundsleder i Norske Dansekunstnere. Danseinformasjonen gratulerer!

Mina Weider har i ett års tid arbeidet med norsk dansehistorie i søken etter mer informasjon om sin oldemor Astri Lied som var danser på 1930- og -40-tallet. Det har ført henne til Fernanda Sparre Smith (96) og Ingunn Rimestad (67) som begge danset med og underviste hennes oldemor. I denne teksten får vi innblikk i deler av Minas prosess.

Merete Lingjærde tildeles Oslo bys kunstnerpris for sitt årelange sterke engasjement for å spre danseglede og utdanne nye dansere. Prisen blir utdelt av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen, i Oslo rådhus 3. mai.

Vil du oppleve hverdagslivet i Ramallah city i Palestina? Ramallah Ballet Centre and Dance School gir dansere tilgang til eget studio mot at de underviser palestinske barn to til tre timer om dagen fire dager i uka. Man kan søke om opphold fra tre mnd.

9.-15. april inviterer Den Norske Opera & Ballett til jubileumsuke. 12. april markeres selve 10-årsdagen for åpningen av operahuset i Bjørvika, og H.M. Kongen vil være til stede. Danseinformasjonen gratulerer!

Festivalen utlyser fem stipender for 2018 utgaven av festivalen i Kuala Lumpur, Malaysia, 4.-14. juli.  Stipend-mottagerne får 50% rabatt på workshoppene og mulighet til å delta på visning i Kuala Lumpur Performing Arts Center.