TekstLab feirer 10 år med scenekunstfestivalen "Glokale stemmer" 17- 21 oktober på Sentralen, Dramatikkens Hus, Caféteatret og Deichman Biblo Tøyen.

Brenda Dixon Gottschild, amerikansk professor emeritus, dansehistoriker, forfatter, danser, koreograf og antirasistisk kulturarbeider er i Norge for første gang. Tabanka Dance Ensemble og Danseinformasjonen arrangerer et foredrag og en samtale med Dixon Gottschild 2. november på Dansens Hus. Her kan du lese intervju med henne hvor hun blant annet snakker om hvorfor dans kan fungere som et barometer på samfunnet.

Kjersti Kramm Engebrigtsen har i over 50 år markert seg med sitt kunstnerskap og sin drivkraft. Hun er en av nestorene innenfor norsk koreografi og har hatt stor betydning for fremveksten og utviklingen av norsk samtidsdans gjennom sitt virke som koreograf, danser, pedagog og som initiativtaker. Prisen deles ut den 20. oktober på Dansens Hus etter forestillingen Notes on Frailty / En liste over ting han sa, av Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, og prisutdeler er koreograf og tidligere kunstnerisk leder på Dansens Hus, Un-Magritt Nordseth.

Brenda Dixon Gottschild, amerikansk professor emeritus, dansehistoriker, forfatter, danser, koreograf og antirasistisk kulturarbeider er i Norge for første gang og vi er svært glade for å ha henne her. I samarbeid med Tabanka Dance Ensemble arrangerer Danseinformasjonen et foredrag og en samtale med Dixon Gottschild. Hun vil dele sine tanker og kunnskap om afrikansk tilstedeværelse i amerikansk og europeisk kultur gjennom foredraget Researching Performance – The (black) dancing body as a measure of culture. I tillegg vil hun lede en samtale med dansekunstnerne Belinda Braza, Knut Arild Flatner og Thomas Prestø om det «rytmiske dansefeltet» i Norge. Foredraget og samtalen finner sted på Dansens Hus fredag 2. november kl 1600-1800. Gratis og åpent for alle. Både foredrag og samtale foregår på engelsk.

Mandag 8. oktober ble forslaget til Statsbudsjettet for 2019 lagt frem. Danseinformasjonen har dykket inn i budsjettet og hentet ut de forslagene som klarest angår dansefeltet. Det er tre av Kulturdepartementets hovedprioriteringer innen kunst og kultur som har direkte betydning for dansekunsten.

Konferansen "Practice, Participation and Politics", som finner sted i Helsinki 12-15 juni, 2019 er relevant for både dansekunstnere og danseforskere. Frist for å sende inn forslag er 31. oktober.

Organisasjonene på SEILET - huset for kunst og kultur i skolen, samarbeider om en debattserie denne høsten.
10. oktober: Demokrati og medborgerskap
6. november: Livsmestring og folkehelse

Byrådet i Oslo foreslår én million kroner til JSK i sitt budsjettforslag for 2019. I Dagsavisen i dag uttaler kulturbyråd Rina Mariann Hansen at forslaget er en slags nødhjelpsoperasjon og oppfordrer kulturminister Trine Skei Grande til å gå inn med støtte i statsbudsjettet. Oslo kommunes budsjettforslag 2019 ble framlagt i går.

Danser, dramatiker, koreograf og regissør Alen Lucien Øyen har mottatt Wilhelmsens Opera og Ballettpris for sitt arbeid med dans og teater. Prisen er på 400 000,-. Danseinformasjonen gratulerer!

Torsdag 20. september ble kritikerprisene for dans, teater og musikk 2017/2018 delt ut på Litteraturhuset i Oslo. Vi gratulerer Marie Bergby Handeland med dansekritikerprisen for forestillingen Forfatterbevegelsen!

Vi har fått en avbestilling på Scenehuset fredag 23. november. I tillegg kan vi fortelle at det fortsatt er noen ledige dager, både hele og halve (før/etter kl 1700) i oktober og november. Kontakt sindre@danseinfo.no for booking.

Med sitt sjette helaftens verk V, som vises på Dansens Hus, feirer Lise Nordal 40-årsjubileum som koreograf. Nordal var med å starte Collage Dansekompani i 1974 og regnes som en av dansekunstens postmoderne pionerer i Norge. Hun har også vært mangeårig kunstnerisk leder for CODA-festivalen og Dansens Hus har intervjuet henne i anledning jubileet.

Bergen Dansesenter og PRODA Hordaland inviterer til seminar for dansepedagoger og dansekunstnere med interesse for det pedagogiske feltet fredag 9. november kl. 10.00 - 15.00 på Bergen Dansesenter.

13. september går vår faglige rådgiver Sigrun Drivdal Johnsen ut i permisjon og Anne Golberg Stavn overtar roret. Anne vil fungere som prosjektleder for Dansens Dager 2019 i tillegg til å jobbe med andre faglige oppgaver ved Danseinformasjonen.

I forkant av Lise Nordal og Kjell Samkopfs forestilling V, fredag 14. september kl. 1800, inviterer Danseinformasjonen og Dansens Hus til høstens første Perspektivsamtale. Samtalen vil handle om abstrakt dans, som Lise Nordals arbeider gjerne plasseres inn i. Danseinformasjonens Sigrid Svendal vil lede en samtale mellom dansekunstnerne Terje Tjøme Mossige og Solveig Styve Holte, som begge arbeider med abstrakt dansekunst. Historiker Sigrid Svendal vil før samtalen gi et kort historisk tilbakeblikk på den abstrakte dansekunsten, hvor samarbeidet mellom koreografen Merce Cunningham og komponisten John Cage var svært sentralt.